Spalatoria Tase este o spalatorie profesionala de covoare ce foloseste echipamente profesionale de ultima generatie in domeniul spalarii si curatarii covoarelor. Principalul echipament este o linie automatizata de desprafuire, spalare, precentrifugare si centrifugare. Folosim solutii profesionale special destinate curartarii profesionale a covoarelor, detergentii, balsamurile si solutiile folosite fiind de buna calitate.
Urmareste procesul de spalare
Inregistrarea, analiza si masurarea covoarelor
La ridicarea covoarelor, prin semnarea bonului de comanda, ati luat la cunostinta si sunteti de acord cu toate conditiile comerciale trecute pe bon si inclusiv a celor de pe site-ul nostru.
Dupa receptia covorului la sediul firmei se face o verificare a suprafetei covorului prin care identificam defecte si pete, precum si natura acestora (pete de grasime, sange, cerneala, cafea, voma, urina, vopsea, guma etc) pentru a determina metoda corecta de curatare a acestora. In cazul in care natura petelor este una aparte si necesita o metoda de spalare cu extracost, va contactam pentru a va da sau nu acordul in acest sens.
Ulterior se masoara suprafata covorului pentru a stabili tariful serviciilor.
Desprafuire
Utilajul “bate” mecanic covorul la diferite intensitati (functie de gradul de murdarire) si concomitent il aspira in profunzime pe toata suprafata. Astfel, in covor nu mai sunt gunoaie, particule diverse sau praf in momentul cand intra la spalat.
Detasarea petelor si/sau a gumei de mestecat
Urmeaza indepartarea petelor cu ajutorul solutiilor speciale pentru fiecare tip de pata. Eliminam peste 95% din tipurile de pete, in functie si de vechimea acestora. Va recomandam sa apelati la noi in cel mai scurt timpt dupa murdarirea covorului, pentru a avea o sansa mai mare de succes in eliminarea petelor.
Spalare propriu zisa
Spalarea se efectueaza automatizat cu 6 perii rotative (tren), care se deplaseaza pe suprafata covorului. In prealabil covorul este pulverizat cu solutie de detergent pentru covoare si apa curata pe intreaga suprafata a covorului.
Viteza de inaintare a covorului pe banda de spalare (conveior) si presiunea exercitata de perii este reglata in functie de gradul de murdarire ,grosimea covorului si tipul de tesatura (sintetic sau natural). Aceste perii asigura o spalare integrala si uniforma a covorului astfel ca fiecare centimetru patrat va fi curatat, inclusiv ciucurii.
Clatirea si stoarcerea covoarelor
Procesul de clatire se face cu un sistem de duze cu mai multe orientari care simultan stropesc covorul cu apa curata la o presiune mare, astfel incat detergentul si mirosurile neplacute sa fie complet eliminate din tesatura. Aceasta operatiune este ajutata si de o solutie de neutralizare detergent (balsam) care se pulverizeaza o data cu apa de clatire. Acest balsam special pentru covoare neutralizeaza detergentul residual si confera finite tesaturii.
Stoarcerea covoarelor are loc imediat dupa clatire si presupune trecerea covorului ud printre 2 tamburi din inox infasurati in material textile special, care preseaza covorul, cu presiunea reglata in functie de grosimea si structura tesaturii. In acest process se elimina 75% din apa din covor.
Centrifugare
o Acest proces are loc in centrifuga liniei tehnologice si are rolul de a elimina 95% din apa din covor. Se face la maxim 750 turatii/minut in functie de tipul de covor si suprafata acestuia. o O centrifugare corecta impiedica migrarea culorilor din covor.
Uscare
Uscarea se face in camere speciale , izolate, fara contact cu exteriorul (praf, noxe, polen,etc) unde covorul este suspendat pe un sistem de cadre speciale si unde la o temperatura si umiditate controlate, covorul se usuca.
Finisare
In acest proces covorul este periat si aspirat pentru a elimina eventuale scame sau fire de par ce nu au fost indepartate la spalare (adancite in tesatura) si a revigora tesatura . Tot in cadrul acestui proces se aplica parfumant.
Ambalare
o Pentru a nu se murdari pe durata transportului, covoarele sunt ambalate in folie de plastic. o NU pastrati covoarele in folia de plastic. La primirea covoarele, va rugam sa le scoateti din folia in care au fost ambalate sau macar sa deschideti folia la capete pentru a evita crearea condensului
Contacteaza-ne